BH ENG
This is an example of a HTML caption with a link.

Ekskluzivni smo uvoznik i distributer brendova

O nama

Amex doo osnovan 2002. godine i jedan je od vodećih distributera proizvoda za ugostiteljstvo u Bosni i Hercegovini.

Naš primarni posao je uvoz i distribucija proizdova „Marcafe“ espreso kafe , a pored toga uvozimo i distrubuiramo proizvode „Nektar Natura“ i „Dolcezza“.

Mimo pomenutog na široj regiji grada Sarajeva vršimo i distribucija ostalih proizvoda za piće (sve vrste bezalkoholnog i alkoholong pića).

Naš logistički centar se nalazi u Sarajevu.

Sa distribucijom proizvoda „Marcafe“, „Nektar Natura“ i „Dolcezza“ smo zastupljeni na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine.

Amex d.o.o. prodaje i distribuira visoko kvalitetne brendirane proizvode za ugostiteljstvo. Našim partnerima i klijentima pružamo dodatnu vrijednost tako što prepoznajemo njihove potrebe i prevazilazimo njihova očekivanja.

Našim uposlenicima nudimo fer radno okruženje, kontinuiranu edukaciju i mogućnost profesionalnog usavršavanja. Sprovodimo naše poslovne aktivnosti sa ciljem da zadovoljimo interese naših principala i vlasnika. Nastojimo da budemo preferirani izbor principala za prodaju i distribuciju u Bosni i Hercegovini. 

Cilj

Zadovoljiti potrebe tržišta i potrošača na moderan i učinkovit način.

Vizija

Postati prvi izbor principala kroz visoke standarde u distribuciji, produktivnosti i inovativnosti cjelokupnog poslovanja;

Misija

Postići lidersku i zadržati trenutnu poziciju u svijesti kupaca i potrošača pratiti i unapređivati radni proces u cilju dostizanja standarda sličnih firmi na europskom tržištu;
usredotočiti se na razvoj vlastitih kadrova kroz lokalnu primjenu internacionalnog know-how, kontinuiranu edukaciju i provjeru na lokalnom tržištu.

Distribucija

Distribucija robe za ugistiteljstvo je naša osnovna djelatnost. Našim poslovnim partnerima nudimo kompletnu uslugu koja podrazumijeva uvoz, carinjenje, prodaju, fakturisanje, dostavu, te promotivnu podršku.

Naš iskusni prodajni tim ima dugogodišnje odnose sa svim relevantnim kupcima u Bosni i Hercegovini i u mogućnosti smo plasirati nove proizvode na tržište u najkraćem roku.